måndag 19 september 2016

Biotopvårdsdagen 11 september: 49 ton lycka!


Vi var inte ett stort gäng som samlades på söndagmorgonen, men arbetsglädjen var det inget fel på! Stora som små såg till att få stenen i ån. Och det var inte så lite att flytta: 49 ton sten räckte pengarna från Sportfiskarna Fiskevårdsfond till!

Astrid styr upp det hela!

I år var det många barn på plats. Och som de slet, fast ibland hittades det ju extra snygga stenar som måste samlas in och beundras. Wille och kompisarna Ivar, Astrid, Melvin och Liv, med flera, hjälpte Johan Dalhäll som är en riktig uppfinnarpappa. Han uppfann ett lekgrusrör för att finlira lite. Det blev några fina lekställen inför hösten.
Wille, Johan och Ivar in action!
Vid halvtid blev det korvgrillning och kaffekalas och det gick åt.  Ryggarna värkte och armarna var en decimeter längre än när vi kom. Men vad gör det när det är så kul att göra något bra tillsammans!


Ett stort tack till alla som var med och gjorde Näveån till en bättre plats för fisken. Och för alla som inte hade möjlighet att komma finns en ny chans på tordag 22/9. Då lägger vi ut det sista på sträckan uppströms grillplatsen. Sedan är det bara att vänta på höstregnen. Det är extremt lågt vatten just nu, vilket gjorde det lättare att lägga ut stenen, men inte så lätt för småöringarna som är kvar i Näveån till nästa år. Dags att dansa regndanser nu!


En grillkorv och Peter Johansson ser åter ljuset!Annika Nettelbladt och Henrik Forslund med familj vilar armarna.
Melker Wallin svingar murarspannen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar